3 LUXURY VS BUDGET BACKPACKS

Jag har länge funderat på att tipsa er om lite lyx vs. budget men har inte prioriterat att sätta mig ned och leta igenom utbudet. Jag tycker själv det är väldigt roligt med såna här inlägg så det är anledningen till varför jag också vill prova att göra dem. Något som jag inte lyckats ta fram ännu det är lyx vs budget när man söker efter marksten. Jag håller på att titta på fritidshus och tänkte anlägga lite sten men inget vi kan göra själva så behöver någon som kan marksten. Det finns massor att hitta både anläggare och olika stenar men svårt att veta vilka som är bra eller inte. Eller så kanske det bara är så att en sten är en sten. Har ni några tips?
Som ni vet har jag de senaste åren gått ännu mer mot hållbart mode och jag sparar gärna någon extra månad (/år!) för att kunna köpa något med bra kvalitet, som inte tär på miljön på samma sätt, som inte riskerar att bli slit och släng. I de bästa av världar så skulle man följa detta till punkt och pricka, men det är ju svårt, för mig och säkert för många av er. Jag vill därför också slå ett slag för hållbart mode med tanken att det kan betyda att man tänker till innan man köper något, tar hand om det man köpt och att man använder det så länge det är möjligt, även om det kommer från budgetkategorin. Det är inte alla som har möjlighet att spara ihop till dyra kläder, väskor och skor, men alla kan försöka tänka till om vad man köper, ta hand om det väl och använda det länge (för att sedan återvinna det såklart!).
Med det sagt så vill jag börja med att tipsa er om någonting vi verkligen borde använda mer – dels för våra ryggars skull och dels för att det ju faktiskt är himla snyggt (och moderiktigt!): Ryggsäcken! Utnyttja det extra mycket nu när det finns med i modebilden säger jag, att mode är bekvämt och ergonomiskt hör kanske inte riktigt till vanligheterna.
Jag själv är väldigt nöjd med mitt väskköp som jag gjorde i januari på NK-rean i Göteborg. Väskan är en ”Cara Bag”, vilket är Mulberrys samarbete med Cara Delevingne. Den kan användas på tre olika sätt tack vare de avtagbara axelremmarna – perfekt när man inte känner för ryggsäck. Färgen är en av mina absoluta favoritfärger (oxblood) och jag älskar de små guldutsmyckningarna med lejon och hjärtan. Perfekt storlek för min dator (12″) och rymmer det viktigaste för en heldag. Att den drömmen fanns på rean var nästan för bra för att vara sant.
Det är ju förresten också ett väldigt bra tips för hållbarhetstänk som ändå är ekonomiskt – kvalitetsrea, d.v.s. när NK har rea eller när ex. Nathalie Schuterman har det. Spara och hitta dina garderobsklassiker där. Dessutom är ju rean ett bra tillfälle att isåfall köpa det där ”trendplagget” som man inte vill lägga ner jättemycket pengar på men som man ändå gillar. Faran med reashopping är ju förstås att man köper sånt man inte tänkt och därmed onödiga saker, men det är något vi alla får träna på, att hålla oss i skinnet. Det brukar vara lättare att göra när man har en lista på saker man behöver. Jag har provat det själv och det fungerade utmärkt. Det var i somras på NK-rean och visst, många saker lockade men vad kom jag ut med? Jo, precis det som stod på listan: kostymbyxor, en lättviktsdunjacka och svarta ballerina. Väldigt ovanligt att man hittar allt man vill på rea men jag hade väl tur!